Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин е

...
Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин е
Коментари Харесай

Висш генерал от НАТО е на посещение в България

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията  генерал  Филип Лавин  е на  посещение  в  България  до 8 март, оповестиха от Министерството на защитата.

Официалната част от визитата ще стартира със  среща с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов . Във фокуса на диалозите ще бъдат въпроси от съвместен интерес, свързани с процеса на  отбранителното планиране  на Алианса, реализиране на  оперативна съгласуемост инвестиции  в груповата защитата и в планове с многонационално и общо финансиране, в които взе участие България. За през днешния ден е планувана и  среща с президента Румен Радев , осведомиха от прессекретариата на президента.

В рамките на визитата си военачалник Лавин ще беседва с министър-председателя в оставка  Николай Денков , с министъра на защитата в оставка  Тодор Тагарев  и депутатите от  Комисията по защита в Народното събрание.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията  генерал Филип Лавин ще посети Военната академия  „ Г.С. Раковски “ и Центъра за създаване, проучване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия в София, който е под методическото управление на Съюзното командване по трансформацията, осведомиха още от министерството.

В региона на учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “ ще се проведе Ден за високопоставени посетители и медии на многонационалното учение  Trojan Footprint 24.  В учението на територията на България вземат участие към 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от Съвместното командване на специфичните интервенции и 50 военнослужещи от Румъния и Съединени американски щати.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР